Weet u waar de volgende toolbox over gaat?

Uw bedrijfsvoering is gebaat bij continue aandacht op veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Om de kans op gevaarlijke situaties en ongelukken te verminderen is het belangrijk om deze onderwerpen regelmatig te bespreken met uw medewerkers.

Dit kan gerealiseerd worden door het geven middel van een toolboxmeeting. Deze methodiek is bedoeld om veiligheid, gezondheid en milieu op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Zorg dat u een onderwerp kiest dat past bij de risico’s en gevaren die uw medewerkers kunnen lopen in de buitenruimte.

Toolbox onderwerpen

Bij een toolboxmeeting kunt u kiezen uit veel onderwerpen waaronder veilig werken met de motorkettingzaag, veilig werken langs de weg, teken(beten) of het correct omgaan met arbeidsmiddelen. Door een specifiek onderwerp maandelijks te bespreken verhoogt u het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers!

Preventie via voorlichting

Preventie van (bijna) ongelukken via een goede voorlichting is heel belangrijk. Hiermee voldoet u als organisatie aan uw inspanningsverplichting rondom de arbeidsomstandigheden. Ook weten uw medewerkers werknemers precies wat van hen verwacht wordt. Wanneer u een bijeenkomst ook nog laat ondertekenen, maakt u uw inspanningsverplichting ook direct aantoonbaar.

Gratis toolbox onderwerpen ontvangen?

Om uw organisatie te helpen, bieden wij maandelijks gratis 2 toolbox onderwerpen, die u als voorlichtingsmateriaal kunt gebruiken voor uw toolboxmeeting. Schrijf uzelf in en ontvang direct de eerste 2 gratis toolbox onderwerpen!
2018-04-24T09:50:28+00:00